De woningnood in Nederland is groot. Dat betekent dat er altijd behoefte is aan nieuwe woningen en er dus ook veel bijgebouwd moet worden. Als je op zoek bent naar een huis en ook graag in een nieuwbouwwoning wilt wonen, dan kan deze zoektocht soms best pittig zijn. Als je een duidelijk beeld hebt van waar je wilt wonen, dan moet er in die specifieke plaats ook wel mogelijkheid zijn voor nieuwbouw. Ben je op zoek naar een woning in het westen van het land, dan worden er gelukkig veel nieuwbouwprojecten van de grond af aan opgebouwd.

 

 

De meeste nieuwbouwwoningen

In het westen worden de meeste nieuwe woningen gebouwd in en rond de Randstad. Dat is niet verwonderlijk omdat veel mensen in deze omgeving wonen en hier ook graag naar toe willen trekken. De grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Leiden en Utrecht zijn al behoorlijk volgebouwd en breiden toch nog steeds uit. Ook de kleinere steden en dorpen in deze regio zijn niet terughoudend met het bouwen van woningen. Als je op zoek gaat naar een nieuwbouwwoning, dan zijn er dus genoeg mogelijkheden. Zet voor jezelf dan eerst jouw wensen op een rij.

 

Woonwensen

Bij het opstellen van de woonwensen is het goed om te weten wat je wilt en wat de overige gezinsleden willen. Wil je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van openbaar vervoer zoals de trein, dan is het handig dat er een treinstation aanwezig is in de plaats waar je wilt wonen. 

Als het gezin ook bestaat uit kleine kinderen, dan moeten er natuurlijk scholen in de omgeving zijn. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de site scholenopdekaart.nl, die je dit in een handig overzicht laat zien. Kijk naar het zoeken naar een woning naar dergelijke voorzieningen in de omgeving zodat je een passend huis kunt vinden voor jou en de rest van het gezin.

 

Omgeving en soort huis

Als je dat duidelijk hebt, dan moet er ook nog nagedacht worden over de omgeving waarin je graag zou willen wonen. Wil je het liefst in een regio wonen waar het wat drukker is, dan is zoeken naar een woning in de steden een goede mogelijkheid. Als je op zoek bent naar een rustige omgeving, kijk dan naar de dorpen die rondom de steden liggen. Ook daar vind je vaak veel groene en rustige plaatsen en ben je toch in de buurt van de steden. Wil je een bestaande woning, dan is het aanbod ook ruim. Met een nieuwbouwwoning kun je wel meer jouw eigen ideeën kwijt. Kijk bijvoorbeeld voor een rustige omgeving eens naar de nieuwbouwwoningen in Limmen en blijf op de hoogte van alle nieuwbouwprojecten in deze regio.