Veel mensen die op zoek zijn naar een woning, willen zekerheid of de woning goed is onderhouden en er geen verborgen gebreken zijn. Daarom kan een bouwkundig rapport je duidelijkheid bieden. Het is echt een uitkomst en gelukkig maken steeds meer mensen er ook gebruik van. Vroeger was dat anders, maar toch zijn er ook nu nog mensen die er vanaf zien. Ze vinden het niet nodig, en alleen maar extra kosten. Maar een rapportage kan er juist voor zorgen dat je veel kosten kunt voorkomen!

 

Je wil namelijk een woning kopen voor een eerlijke prijs en als er veel achterstallig onderhoud is, dan moet de prijs daar ook naar zijn zodat je alles op kunt knappen. Gelukkig kan een rapportage je hier veel opheldering over geven. Op deze manier kun jij ook anders naar de woning leren kijken en beoordelen wat jij ermee wil doen. Sommige mensen zijn juist op zoek naar een opknap woning, maar je hebt ook mensen die liever zo min mogelijk onderhoud willen en het liefst zo snel mogelijk zo de woning overnemen en kunnen genieten.

 

Alles over een bouwkundig rapport

In een bouwkundig rapport kun je veel informatie vinden, maar wat allemaal? Om te beginnen vind je hierin een samenvatting van alle kosten die kunnen komen (zoals het onderhoud wat direct en op de langere termijn uitgevoerd moet worden), een beoordeling van de bouwdelen van de woning, uitgebreid uitleg over welke gebreken er zijn geconstateerd en nog veel meer informatie die zinvol is voor jou om na te gaan of je de woning wel of niet wil kopen.

 

De specialist zal de woning echt uitgebreid keuren, er wordt gekeken naar bijvoorbeeld de kruipruimte, vloeren, funderingen, riolering, leidingwerk, voegwerk, metselwerk, onderhoudsstaat van de keuken, vochtmetingen, huidige staat van kozijnen, deuren en ramen, elektrische installatie zal bekeken worden, garages worden bekeken en ga zo maar door. Er zullen ook foto’s toe zijn gevoegd, waarop bijvoorbeeld te zien is of dat er sprake is van een lekkage of bijv. achterstallig onderhoud.