Het gaat nog steeds goed met de huizenmarkt, om die reden worden er maandelijks veel eenmansbedrijven opgericht en dus ook schilders. Schilderen is een beroep waar je zowel in de nieuwbouw als bij renovatiewerk aan de slag kunt gaan, het is ook erg gevarieerd omdat je zowel binnen en buiten op veel locaties werkt. Buiten schilderen heb je nog meer werkzaamheden die je als schilder vaak moet doen, bijvoorbeeld glaszetten en behangen. Omdat al deze werkzaamheden tot een goed einde te brengen heb je best veel materialen, gereedschappen en andere zaken nodig, wij vertellen wat.

 

Herkenbaarheid

Om als schilder veel werk binnen te krijgen heb je ook een goede naam en bekendheid hebben in de omgeving waar je te werk wilt gaan. Veel mensen huren een schilder in omdat ze hem al kennen of omdat ze via iemand anders hebben gehoord dat ze goed zijn. Je zult als je een schildersbedrijf wilt oprichten vast al wel een aantal jaar bij een ander bedrijf hebben gewerkt waar je ook naam hebt gemaakt, ook zul je vast en zeker buiten het werk hebben bijgeklust. Je kan hierop spelen om ook je bedrijfskleding en je werkbus herkenbaar te maken, om die reden zie je bij schildersbedrijven vaak dat de naam van het bedrijf bestaat uit de naam van de eigenaar.

 

Kwalitatief goed gereedschap

Je hebt als schilder best veel gereedschappen nodig om alle klussen goed te kunnen doen. Je hebt spullen nodig om oude verf weg te halen en om nieuwe verf aan te brengen, kwalitatieve kwasten zijn onmisbaar om een mooie laag verf aan te brengen. Omdat je vaak ook op hoogtes moet werken zul je ook een ladder, trap of rolsteiger moeten hebben, deze kan je bijvoorbeeld halen bij rolsteiger-kopen.be.

 

De juiste verf

Kwalitatief goede verf is duur, toch is het belangrijk om hier niet op te gaan korten. Er zijn heel veel minder kwaliteit verfsoorten op de markt, je zult hiermee nooit een mooie en kwalitatieve verflaag kunnen aanbrengen. Het is zeer slecht voor je naam als schilder als verf na 1 jaar al begint af te bladderen. Hetzelfde geldt voor behang, lijm en materiaal om houtrot tegen te gaan en te dichten etc.

 

Administratie

Het is als schilder belangrijk om de administratie goed bij te houden, er moeten immers factoren verzonden moeten worden. Je kan niet meer zoals vroeger de bij klusjes in het zwart laten betalen, de belastingdienst zal je goed in de gaten houden.