Als je zelf een huis wil laten bouw komt er veel op je af. Om hier duidelijk overzicht in te houden is het makkelijk om met een bouwregisseur in zee te gaan. Deze zal de hele periode van het bouwprojectmanagement je kunnen ondersteunen.

 

Het belangrijkste om te weten bij een nieuwbouwwoning is wat je budget is. Dit zijn meeste de meest veelvoorkomende vragen die mensen hebben.

Bouwen is eigenlijk veel keuzes maken, als gevolg hiervan is bijna geen enkel (nieuwbouw) huis hetzelfde. Om een ruwe inschatten te maken van de kosten wordt meestal een vierkante meter prijs gerekend.

De meterprijs kan je onderverdelen in twee kostenposten, het uurloon en de materiaalkosten. Hier komt overal nog 21% BTW bovenop. Sommige bedrijven houden de BTW of het loon van de architect buiten beschouwing, houd hier dus rekening mee.

 

Ook kan je de kosten nog aardig sturen door rekening te houden met de afwerking. Een massief eikenhouten parket zal een hogere meterprijs teweeg brengen in vergelijking met laminaat. Leefruimtes hebben in het algemeen een iets hogere opslagprijs ten opzichte van de schuur of bijvoorbeeld bergingen.

 

In de technieken heb je ook nog wat financiële spelingsruimte. Zo moet je bedenken kan kiezen voor een warmtepomp of toch een “standaard” condensatieketel. Nieuwere technieken zijn meestal wel duurzamer en zal je meer gemak van hebben, maar hier hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan.

 

constructeur