Het weer veranderd langzamerhand in Nederland, de regenbuien en stormen worden steeds meer en heviger. Hierdoor kan er eventueel schade ontstaan aan je woning. De meest voorkomende schade is dan een daklekkage, hierdoor kan er water in je woning terechtkomen. Is dit het geval, neem direct contact op met dakreparatie Hengelo.

 

De eerste stap die je zelf kan ondernemen is een noodreparatie uitvoeren. Als je kan ontdekken waar de lekkage vandaan komt kan de eventuele gaten worden afgedekt zodat er minder schade zal ontstaan. Als je de oorzaak van de lekkage hebt ontdekt kan je deze ook doorgeven aan je verzekeraar. Mits je een opstal/inboedel verzekering hebt zullen de schades die voorvloeien uit de lekkage worden gedekt.

 

Als tweede stap is het belangrijk om de schade te beperken, dit in de vorm van schoonmaken. Immers als muren en plafonds lange tijd vochtig zijn bestaat de kans op schimmel. En is dat aan de orde dan zal je dit allemaal moeten vervangen, dus als je alles goed schoonmaakt kan je meer schade voorkomen. Voordat je begint met de schoonmaak is het belangrijk om overal foto’s van te maken, deze kan je aan de verzekering laten zien om de kosten van de schade te verhalen.