Een hekwerk hoort vaak bij een huis of bedrijfspand. Maar een hekwerk kun je ook gebruiken voor een vakantiewoning of een stuk grond. Je wil je eigendommen beschermen. Wanneer je echt een veilig gevoel wilt hebben is een haag meestal geen goede oplossing. Een hekwerk is een stevige robuuste oplossing die ervoor zorgt dat je met een veilig gevoel in je eigen huis slaapt of je huis verlaat voor werk of een vakantie zonder je zorgen te maken over diefstal. Daarnaast zorgt een hekwerk voor een grens tussen jou en je buren of de stoep. Je voorkomt dat huisdieren of kinderen zomaar het terrein af kunnen. Wil je weten wat voor type hekwerken er zijn en waar je uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Wat voor soorten hekwerken zijn er?

Er zijn verschillende aanbieders en merken hekwerken. Een voorbeeld daarvan is MT Hekwerken. Toch zijn er wel standaard constructies die verschillende bedrijven aanbieden. Denk hierbij aan een spijlen netwerk. Dit wordt ook wel een industrie hekwerk genoemd. Dit type hekwerk heeft 25mm dikke spijlen. Je kunt ervoor kiezen de spijlen te laten eindigen aan de bovenkant met scherpe punten, maar je kunt er ook voor kiezen om de spijlen te laten doorlopen of om te gaan voor de gladde versie. De gladde versie zorgt ervoor dat de spijlen vakken worden. Een andere optie is om te kiezen voor een dubbelstaafmat. De staafmatten zijn in verschillende diktes en hoogtes waardoor je altijd wel een passend hekwerk kunt vinden. 

Wat voor soorten poorten zijn er?

Poorten kopen, waar moet je beginnen? Een poort is eigenlijk gewoon een deur in je hekwerk. Het is natuurlijk wel handig als je de tuin in en uit kunt lopen, anders zou je opgesloten zitten. Het is allereerst handig om te bedenken voor welk type hekwerk je kiest. Daarna kun je een bijpassende poort kiezen. MT Hekwerken heeft looppoorten, dubbele poorten, tuinpoorten en inrijpoorten. Je kunt kiezen voor een enkele of een dubbele poort. Een enkele poort kun je vaak gebruiken als er alleen maar mensen door de poort heen komen. Een dubbele poort kun je gebruiken als je met voertuigen, zoals een auto, door de poort heen wilt.

Waar moet je opletten bij het kopen van een hekwerk?

Het is belangrijk om te letten op de kwaliteit van het hekwerk. Een hekwerk wat lang meegaat is duurzaam. Een duurzaam hekwerk kan tegen alle weersomstandigheden en heeft geen last van roest. Daarnaast is het belangrijk om eerst de tuin of de grond op te meten. Daarna kun je je hekwerk kiezen en uitmeten hoe je hekwerk mooi past. Vergeet ook de poort niet uit te zoeken. Natuurlijk kun je ook online advies vragen, als je er zelf niet helemaal uitkomt. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor de juiste kleur. Welke kleur past goed bij je tuin of bedrijfspand? Ga je bijvoorbeeld voor groen of liever voor grijs of zwart?