Een elektricien houd zich altijd bezig met elektriciteit. Je moet wel veel dingen leren om alles goed te kunnen met elektriciteit. Je moet dingen weten over allemaal bepaalde kabels,stopcontacten en nog meer dingen. Nu is bijna alles elektrisch en veel elektrische dingen kunnen wel kapot gaan daarom zijn er elektriciens die alles hebben geleerd over het vak wat ze moeten doen.Elektriciens moeten heel veel verschillende soorten diensten doen elke dag. Het aanleggen van elektriciteitsnetwerken, groepenkasten vervangen en verplaatsen, onderhoud van bepaalde apparaten en storingen verhelpen. Het meest wat een elektricien moet doen is groepenkast plaatsen. Ze moeten de benodigde kabels goed in de groepenkast doen, een gele aardedraad aansluiten, het aansluiten van een aardlekschakelaar en dat was het. Het is best moeilijk om een groepenkast te installeren daarom doen meestal alle elektriciens het voor je. Elektriciens moeten vaak ook elektriciteitsnetwerken aanleggen voor elektriciteit in de tuin. Vaak willen mensen elektriciteit in hun tuin, zodat zij in de avond lekker buiten kunnen zitten in de zomer of ze willen een heater voor in de winter.

 

Elektriciens worden vaak gebeld

Vaak (bijna elke dag) worden elektriciens gebeld voor mensen hun wasmachine, droger of koelkast. Juist omdat dit soort apparaten niet zelf te maken zijn bellen mensen vaak of een elektricien het voor hun kan doen maar de elektriciens kunnen het zelf ook niet doen. Elke elektricien kan niet een van dit soort apparaten repareren. Het is moeilijk of wel onmogelijk om in dit soort apparaten helemaal te komen. Je moet veel onderdelen loshalen en je kan niet echt goed zien wat voor soort probleem het is. Er zitten zoveel soorten kabels, draden. Meestal zit het probleem ook bij het moederbord wat elektriciens niet kunnen veranderen.

 

Repareren

De elektriciens kunnen je helpen met je probleem van je elektra. De elektriciens kunnen alleen het probleem oplossen maar niet de veroorzaker van het probleem. De veroorzaker van het probleem kan je heel moeilijk vinden. De elektriciens kunnen wel bijna alles repareren of vervangen als het met elektra te maken heeft door hun opleiding en het meest door hun ervaring wat ze hebben gehad. Elektriciens weten veel over elektra natuurlijk maar ze moeten ook veel erover leren, zodat ze de klant kunnen helpen met hun problemen met alle soorten elektra. Elektriciens komen meestal naar je toe als je de elektriciens belt. Ze kunnen makkelijk kortsluiting verhelpen.