Na dekking voor brandschade, is verzekering tegen waterschade de belangrijkste verzekering die je kan afsluiten voor je huis. Die inboedel- of opstalverzekering vergoedt vaak ook schade ontstaan door water. Maar ook de kosten die hier bij komen kijken, denk aan het bedrijf die de lekkage op moet sporen, de schilder, loodgieter en ga zo maar door.

Bij de onderstaand schades keert de verzekering bij een inboedel- of opstalverzekering in het algemeen uit.
Leidingsbreuk.

Bij een scheur of breuk in het leidingwerk is de opspoor schade en gevolgschade altijd meeverzekerd. Met opsporen wordt bedoelt het openbreken om de lekage te vinden. Gevolgschade worden vochtplekken, opbollend laminaat etc.
Bij een verstopping is de gevolgschade wel verzekerd, het verhelpen van de verstopping meestal niet. Woont u in Hengelo, dan is het raadzaam vaak uw riool door te laten spuiten in Hengelo.

Bij neerslag kan het voorkomen dat de dakgoten overlopen en schade aan het huis veroorzaken. Een kapotte dakpan kan bij lichte regenval al flink wat schade veroorzaken. De gevolgschade hiervan is meestal wel verzekerd maar de de schade zelf, niet. Hier moet je denken aan reparatie van de dakpannen.
Ook kan het zijn dat je ketelafvoer verstopt is in Hengelo, in dat geval raden we aan om een camera inspectie te doen, om zo het leidingwerk te controleren.

IMAG0285