Het vinden van een goede dakdekker is vaak lastiger dan je denkt. Vooral omdat er zoveel verschillende zijn waar je uit kunt kiezen. Om het je wat makkelijker te maken vind je hier een aantal punten waar je op kunt letten bij het zoeken! 

 

Wat kan een goede dakdekker? 

Heel simpel gezegd kan een dakdekker alles op het gebied van daken. Van dakonderhoud tot het renoveren van een dakconstructie. Op de10beste lees je meer over wat deze taken inhoudt. Maar wat een goede dakdekker onderscheid van een gewone dakdekker is dat ze vaak dat extra stapje zetten. Ze maken zelden fouten, en wanneer deze toch gemaakt worden weten ze het snel te herstellen. 

 

Een manier waarop je een goede dakdekker herkent, is door op zoek te gaan naar keurmerken. Over het algemeen hebben goede dakdekkers keurmerken waaraan je kunt zien dat ze kwaliteit leveren. Daarnaast hebben de meeste dakdekkers een BRL 4702 certificaat waardoor ze zich afscheiden van minder ervaren of ‘goede’ dakspecialisten. 

 

Waar moet je op letten? 

Helaas zegt een keurmerk of een certificaat niet altijd alles. En daarom zijn er ook nog andere manieren waarop je een goede dakdekker herkent. 

 

    • Prijs. Wanneer je gaat voor een goedkope dakdekker betekent dit niet altijd kwaliteit. Maar hetzelfde geldt voor een dakdekker die veel duurder is dan anderen. Het is daarom goed om van tevoren te vergelijken zodat je zeker weet dat je niet te veel betaald. 
  • Kwaliteit. Dit klinkt misschien als een logisch punt, maar het is toch zeer belangrijk. Levert de vakman kwaliteit? Om daar achter te komen kun je kijken naar garantie en recensies. 
  • Garanties. Wanneer een vakman zeker van zijn zaak is zal hij of zij een betere garantie bieden. Op deze manier weet je zeker dat de dakdekker alles uit de kast zal halen om jouw dak op de juiste manier te herstellen of onderhouden. 

Recensies. Dit is misschien wel de makkelijkste manier om erachter te komen wat voor specialist de vakman is. Het is hier belangrijk dat je niet alleen kijkt naar de inhoud van de recensies, maar ook de kwantiteit. Heeft het bedrijf weinig recensies? Dan kan het zijn dat deze niet volledig betrouwbaar zijn. Maar laat je ook niet ontmoedigen door één slechte recensie. Het is dus een precieze kunst.