Wanneer er bijzetsloten worden geplaatst (bijzetsloten zijn aanvullende sloten die dus functioneren naast bijvoorbeeld een cilinderslot), gaat het vrijwel altijd om pensloten. Het voordeel van pensloten is dat ze zeer sterk zijn en eenvoudig te plaatsen zijn. Het zijn effectieve en goedkope sloten. Het grote nadeel van pensloten is dat de sleutels vaak groter zijn door de grotere beweging die de pennen moeten maken, en de kans op problemen bij een onjuiste montage. Wanneer het penslot goed is bevestigd, kan het slot jaren meegaan en dus de veiligheid gedurende een lange periode vergroten.

 

Welke pensloten?

Maar welk penslot is geschikt voor uw situatie? Dat valt niet in zijn algemeenheid te stellen. Allereerst is het van groot belang te kiezen voor een slot met SKG keuring. Hierdoor weet u zeker dat het slot aan de basisvoorwaarden voldoet en dus in ieder geval veilig genoeg is.

Verder hangt het ideale penslot voornamelijk af van de specifieke wensen van u, de klant. Er zijn pensloten die sterker zijn dan andere maar bijvoorbeeld weer duurder zijn of een grotere sleutel hebben, maar er zijn ook sloten die bijvoorbeeld over meer pennen beschikken.

 

Deskundig advies is veel waard

Op deze website vindt u de Zoetermeerse slotenmaker die steeds vaker pensloten plaatst. Door het plaatsen van de pensloten uit te besteden aan de slotenmaker, weet u zeker dat de pensloten op de juiste wijze worden geplaatst. De kans op problemen is daardoor zo gering mogelijk. Hierdoor hebt u lang profijt van de pensloten zonder dat het slot problemen zal geven.

Een slotenmaker kan u adviseren omtrent de meest geschikte pensloten en eventuele aanvullende maatregelen om de veiligheid te vergroten. De kans op inbraken wordt hierdoor fors verlaagd.